woensdag 30 november 2011

Do it yourself: gezichtsmaskers

Vandaag kunnen we lekker zelf verschillende gezichtsmaskers maken <3 heerlijk!
Zelf doe ik dit wel eens, meestal haal ik ze gewoon maar ik maak ze af en toe ook zelf!
Komt ie:

Gezichtsmasker voor elke huid:

Nodig:

-Honing

Dit maskertje is heel makkelijk te maken! Het enige wat je hoeft te doen is wat honing te verwarmen en uit te smeren op je gezicht. Laat het masker 15 tot 30 minuten intrekken. Vervolgens afspoelen met warm water. Je kunt eventueel nog wat havermeel toevoegen voor een extra boost! Dit masker zal je huid voeden en weer heerlijk zacht maken. Bovendien ruikt het nog heel lekker ook!


Voor een droge huid:

Nodig:
-Ei
-Olijfolie
-Honing
-Avocado
-Zure room
Meng eigeel met olijfolie en warme honing. Voeg wat zure room, olijfolie en gepureerde avocado toe. Meng het goedje en smeer het geleidelijk op je huid. Neem ook even je hals mee!
Laat het ongeveer een kwartier intrekken en verwijder het daarna met lauw water. Je huid is nu gevoed en zal weer heerlijk zacht aanvoelen! Een droge huid is makkelijk terug te krijgen met dit gure weer, dus probeer zo’n maskertje eens in de twee weken te gebruiken! Vergeet je gezicht niet elke avond met een vochtinbrengende crème in te smeren. Dit voorkomt dat je huid weer snel droog wordt!


Voor een vette huid:
Nodig:
-Melk
-Bakkersgist
-Tomaat
-Maizena(of bloem)
-Citroensap

Los een theelepel bakkersgist op in wat warme melk. Wacht tot het gaat schuimen en breng het dan aan op het gezicht.
Pureer vervolgens het vlees van een tomaat en doe er wat maïzena of bloem door om er een pasta van te maken. ( klinkt raar maar het helpt echt!)
Doe er wat druppels citroensap door en smeer het op je gezicht. Laat het ongeveer 15 minuten intrekken en verwijder het daarna met koud water. Door koud water knijpen je poriën zich dicht en wordt je huid minder snel vet!