vrijdag 18 november 2011

Healthy Friday Recepten

Vandaag is het weer Healthy Friday en die staat vandaag in het teken van lekkere recepten.
Simpel te maken en toch lekker!



Daar komt ie:

Voorgerecht:

Wraps gevuld met kip
 Ingrediënten wrap met kip
  • ½ komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 4 wrap tortilla’s
  • 4 eetlepels Philadelphia-light
  • 200 gram plakjes kipfilet (vleeswaar)
  • 2 eetlepels Teriyakisaus
  • ½ zakje rucola
  • cocktailprikker
Bereidingswijze
  • schil de komkommer, snijd hem in de lengte door en verwijder de zaadlijsten
  • snijd de komkommer in kleine schijfjes
  • maak de bosui schoon en snijd ze in ringen
  • besmeer de wraps met de Philidelphia-light.
  • verdeel de plakjes kipfilet over de wraps en besmeer de kip met
    de Teriyakisaus
  • verdeel de komkommer, rucola en uienringetjes erover
  • vouw de zijkanten iets naar binnen en rol de tortilla strak op
  • verpak ze in vershoudfolie en leg tot gebruik in de koelkast
  • snijd de wraprol in kleine stukjes en steek er een prikkertje in

Hoofdgerecht:


Zalmspiesjes
Ingrediënten  Zalmspiesjes grillpan
  • 600 gram zalmfilet aan een stuk
  • 2 flinke fijngehakte tenen knoflook
  • 2 limoenen
  • 3 afgestreken eetlepels mosterd
  • ¾ dl droge witte wijn
  • 2 flinke eetlepels honing
  • 10 lange spiesjes
Bereidingswijze
  • snijd de zalmfilet in 10 lange repen
  • meng alle ingrediënten voor de marinade
  • doe ze in een rechthoekige schaal waar de spiesjes in kunnen liggen
  • rijg de zalmrepen aan de spiesen en leg ze een nacht in de marinade
  • dep de spiesen droog
  • gril ze in de oven of in een grillpan aan elke kant 1 minuut
Tip!Ook lekker op de barbecue

Nagerecht:

Pannenkoekjes met fruit
 Ingrediënten
  • Pannenkoek met fruit40 gram bloem
  • 1 ei
  • 1½ dl halfvolle melk
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 appel
  • 2 kiwi’s
  • 1 blikje mandarijnpartjes
  • poedersuiker
Bereidingswijze
  • doe de bloem en het ei in een kom
  • roer er beetje bij beetje de melk door zodat een glad beslag ontstaat
  • verhit wat vloeibare margarine en bak 4 pannenkoekjes van het beslag
  • houd de pannenkoekjes warm op een bord dat op een pan met heet water staat of zet de pannenkoekjes in een voorverwarmde oven (100 graden)
  • maak ondertussen de vruchtenvulling
  • schil de appel en de kiwi's en snijd ze in gelijke blokjes of stukjes
  • laat de mandarijnpartjes uitlekken
  • meng appel, kiwi en mandarijn door elkaar
  • vouw elk pannenkoekje in vieren, leg de salade in het envelopje en bestrooi tot slot met wat poedersuiker
Koek en Gebak:

Kersenclafoutis: een heerlijk nagerecht, maar ook lekker bij de koffie!
Kersenclafoutis_taartIngrediënten 
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • 65 gram bloem
  • 3 dl halfvolle melk
  • 40 gram vloeibare margarine
  • 1 grote pot kersen
Bereidingswijze 
  • vet een bakvorm in
  • verwarm de oven tot 200 graden
  • laat de kersen uitlekken
  • klop de eieren met suiker dik en schuimig, met de mixer of in de keukenmachine
  • voeg de bloem toe
  • doe de vloeibare margarine er bij
  • schenk de melk langzaam in de kom en schep alles voorzichtig om
  • doe de helft van het beslag in de vorm en bak dit 15 minuten in de oven
  • haal de vorm uit de oven 
  • verlaag de oventemperatuur naar 175 graden
  • leg de uitgelekte kersen op het deeg en giet de rest van het beslag er overheen
  • terugplaatsen in de oven en nog ongeveer 30 minuten bakken
  • serveer lauwwarm
Tip!Vervang de kersen eens door perziken, pruimen, peren, ananas, of (gewelde) abrikozen.

Een aantal heerlijke recepten die ik ook wel eens maak!

Eetsmakelijk!