woensdag 25 januari 2012

Trucjes om een kappersbeurt langer uit te stellen

Kappers raden om de zes tot acht weken een knipbeurt aan. Soms heb je hier echter geen geld voor of past dit niet in je drukke agenda. Het goede nieuws is dat je met de juiste producten en tips van experts je een kappersbezoek tot zes maanden kunt uitstellen, zonder met een vreselijke coupe te moeten rondlopen. 
 

1. Gebruik de juiste shampoo en conditioner
Droge en broze einden lijken te smeken om een knipbeurt. Door een hydraterende shampoo en conditioner te gebruiken kun je een knipbeurt enkele weken uitstellen.

2. Minder wassen

Het is niet de tijd die je lokken schade berokkent, het zijn alle dingen die je ermee doet. Door je kapsel minder vaak te wassen, zul je het ook minder moeten kammen en stylen, waardoor je ook minder schade veroorzaakt.

3. Omgekeerde volgorde

Breng de conditioner aan op de onderste helft van je lokken voor je shamoo gebruikt. Dit beschermt de uiteinden en voorkomt dat ze uitdrogen.

4. Hoofdhuid

Zeep alleen de wortels in, wanneer je de shampoo uitspoelt, worden de rest van je lokken ook schoon.

5. Wekelijks masker

Door deze behandeling lijkt je coupe meteen gezonder. Iemand met dik haar kan dit bij elke wasbeurt gebruiken.

6. Nat stylen Breng verzorgende producten aan wanneer het nog nat is. Als het begint te drogen, dan gaan de schubben van je lokken omhoogstaan, hierdoor gaat vocht zich hieronder nestelen, waardoor je lokken kroezelig lijken. Door een crème aan te brengen als het nat is, kun je dit voorkomen.

7. Verstop de uiteinden

Doe je haar in een chique dot om gesplitste uiteinden te verstoppen. Dames met kort haar kunnen experimenteren met haarbanden en speldjes.

Noodoplossing: Knip het zelf

De meeste experts raden af zelf je haren te knippen. Laat je zelf niet te hard gaan, beperk je tot slechts enkele lokken tegelijkertijd.