maandag 23 januari 2012

Zo draag je nagellak in 2012

Vandaag een artiekeltje over het dragen van nagellak in 2012.
Natuurlijk hoef je je hier niet aan te houden maar het is wel leuk om soms te kijken wat leuk is.
Kleur: van neutraal tot fel en opvallendSteeds meer vrouwen worden zich bewust van de mogelijkheden van nagellak. Niet alleen is zo'n flesje veel goedkoper dan bijvoorbeeld een nieuwe outfit, maar je kan er ook geweldig mee experimenteren. Trendy kleurtjes, niet te lang, neutraal én opvallend. Zo doen we het in 2012.
Terwijl de nieuwigheden in 2011 vooral de nagelstickers, puntnagels én nagellak voor mannen waren, zijn er nu nieuwe trends op komst.

1. Kort en natuurlijkVoor wie het allemaal wat minder mag zijn, is er goed nieuws. De lange nagels verdwijnen namelijk op de achtergrond, want je nagels moeten nu kort en verzorgd zijn.

Die natuurlijkheid zagen we ook terugkeren bij de kleuren van Lanvin en Hermès. Kies voor lichtgrijs, beige, zeer lichtroze of zelfs naaktkleurige nagellak.
                                                                                                    Kleur: van neutraal tot fel en opvallend
2. Kleur: lippen = nagelsMaar het tegenovergestelde kan ook. Want als modetoppers zoals Vivienne Westwood en Dior de lippen van hun modellen laten matchen met hun nagels, wie zijn wij dan om hen tegen te spreken?
Net zoals bij de kleren, zien we ook hier het modekleur 'mandarijnrood' verschijnen. Andere felle kleurtjes zoals roze en oranje doen het ook goed, en voor de durvers is er zelfs geel en groen.

Natuurlijk kan je ook gewoon het kleur van je kleren laten terugkomen op je nagels. Let wel op: als ook je lippenstift matcht, kan het wat van het goeie te veel zijn.

3. Alle kleuren van de regenboogEn wie niet kan kiezen, brengt toch gewoon op elke nagel een ander kleurtje aan? Laat de kleuren vervolgens terugkomen in je make-up, door te spelen met verschillende soorten oogschaduw.

Wat ons betreft: enkel geschikt voor een avondje uit, niét om mee op het werk te verschijnen.

4. PatronenZebrastrepen, een luipaardprint of geometrische puntjes, driehoekjes, en bolletjes. Het kan allemaal! Experimenteer ook hier met jouw favoriete kleuren, opvallend of neutraal.

Een bijkomende tip: laat de patronen uit je kleren terugkomen op je nagels. Strepen zijn bijvoorbeeld helemaal in.

Wie hier fan van is, kiest het best voor valse nagels, want het is niet eenvoudig om zelf zo'n patroon aan te brengen.

5. VersieringEnkele jaren geleden waren nagelpiercings al ontzettend hip, en Jean-Paul Gaultier is vastbesloten om die rage een nieuw leven te geven.